Vår Makt 2003

Vår makt – 1-2 november - Forum för klasskampsteori och revolutionär praktik

Två dagars föredrag och filmvisningar på Panora i Malmö.

Vi som arrangerar seminariet är GatuAktionen och Kämpa tillsammans, med stöd av ABF, Kafé Glassfabriken och Radikal Distribution. Under 1-2 november kommer det hållas föredrag och filmer samt visas en fotoutställning med bilder från protesterna mot EU-toppmötena i Sverige under 2001, alla bilder är tagna av demonstranterna själva.

Föredragen kommer att ha tyngdvikt på kampen på arbetsplatserna, den dagliga klasskampen, med olika perspektiv. De kommer att ta upp vilka olika förutsättningar som finns i olika branscher, exempelvis vården, och vilka olika metoder, fackliga som utomfackliga, som vi kan använda i arbetarkampen. Men det kommer också vara föredrag om vilka möjligheter och begränsningar i kampen om den offentliga sektorn samt om kopplingen mellan klass, olja och de senaste krigen i Irak och Afghanistan.

Detta är en fortsättning på diskussioner som förts inom den utomparlamentariska vänstern de senaste åren. Vi som arrangerar det här seminariet kommer från den autonoma rörelsen och ser detta som ett sätt att gå vidare från kortsiktig brandkårspolitik, där vi tidigare bara ”ryckt ut” för att engagera oss i tillfälliga kampanjer, om än i angelägna frågor, så vill vi nu fokusera på den dagliga klasskampen som ofta förs ”osynligt” på arbetsplatserna.

/ Vår Makt 2003

Fredagen 31 oktober

18.00 Kafé Glassfabriken Utställning om EU-toppmötena i Malmö och Göteborg 2001 – Demonstranternas egna foton. Utställningen kommer fortsätta på Panora under lördagen och söndagen

23:00-03:00 Panora

EUROTRASH

The glamour underground festar vidare när EuroTrash arrangerar sitt femte 80-talsparty! Kom och avnjut oförskämt ytlig synthpop, äkta tysk metal, råkommersiella hits, nästan bortglömd postpunkrock och annat från årtiondet som gud glömde... Klädsel: Vad du vill men gärna neonfärgade syntetmaterial, benvärmare, snow-washed denim, spets och för mycket hårspray! Är du svag för sånt här så passa på och kom! Entré: 50 sek

Seminarie i Malmö 1-2 november på Panora

Lördag 1 november

12.30 Militanta Undersökningar - en metod för att kombinera kampen på arbetsplatsen med analysen av densamma. Föredragshållare från Kämpa Tillsammans

14.30 Motstånd eller Konfrontation? – Erfarenheter från ett kvartssekel av arbetsplatskamp. Frances Tuuloskorpi jobbar på Stockholmsbagarn och har skrivit boken ”Folk och andra bullar” som bl a handlar om ”Folkrörelselinjen inom Facket” som utvecklats på Stockholmsbagarn.

16.30 Film - Themroc

19.00 Motståndsstrategier inom vård och omsorg. Annika Tigeryd är med i syndikalisternas Social- och Vård-syndikat och har jobbat i vården i en helvetes massa år.

Söndag 2 november

12.30 Motsättningar i välfärdstaten - möjligheter och begränsningar i kampen om den offentliga sektorn. Fredrik Samuelsson, aktivist i Nätverket Stockholm ej till Salu berättar om sina erfarenhet från kampen mot nedskärningar och privatiseringar i Stockholm.

14.30 Fackligt, utomfackligt eller både och? Torfi Magnusson, redaktör för Syndikalisten, pratar om relationen mellan facklig och utomfacklig kamp.

16.30 Klass, krig och ett revolutionärt perspektiv Henrik, Göteborg, involverad i tidskriften riff-raff. Ett försök att utifrån ett revolutionärt perspektiv diskutera världsläget med utgångspunkt av kapitalismens kris, krigen under senare tid mot Afghanistan och Irak, och klasskampen. Syftet är att diskussionen kan fungera som grund för ett revolutionärt antikrigsarbete nästa gång det smäller på allvar, länkat till kampen för kommunism.

19.00 Film - If