Uppdatering om Vår Makt-konferensen (31 okt – 1 nov)

Arbetet med Vår Makt-konferensen fortgår. Vi kommer att ha en bemanningspanel, föredrag om bland annat reproduktion, arbetslöshet, arbetarrörelsens död och kommunisering. En ändring vi gjort är att de två temana ”Osäker arbetsmarknad – osäker inkomst” och ”Kommunismen som rörelse: klass och parti” inte kommer att vara uppdelade på två olika dagar, temana kommer att gå in i varandra under helgen. Det fullständiga schemat kommer att publiceras inom kort, men boka datumen 31 oktober – 1 november! Den 30 oktober kommer det även vara ett bokrelease för Kämpa Tilsammans! bok i Lund.

Som vanligt är Vår Makt på Panora, S:t Gertrudsgatan 4 i Malmö. Lördag 31 oktober och söndag 1 november. Temana för i år är:

Osäker arbetsmarknad – osäker inkomst
Den fasta anställningen är på väg bort och vi går mellan ströjobb, arbetslöshet, vikariat eller studier för att försörja oss. Hur kan vi bedriva kamper på arbetsplatser där vi är tillfälliga? I skolan? I arbetslöshetsåtgärder? Diskussioner och föreläsningar om möjligheten att ta strid och vinna.

Kommunismen som rörelse: klass och parti
Vad är en giltig analys av arbetarklassen idag? Var ser vi tendenserna till en rörelse som kan omkullkasta lönearbetet och kapitalet? Spännande föredragshållare och intressanta diskussioner om vilka former klasskampen tar sig på 2000-talet.

Detta inlägg är publicerat i Arrangemang. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

En trackback

  1. [...] citatets tema kommer bland annat ”Klass och parti” diskuteras på årets Vår Makt 31/10-1/11. Gå med i facebook-evenemanget och bjud in dina [...]

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Makten på jobbet är en folkhögskolekurs på Kvarnby Folkhögskola som kommer att gå av stapeln i vår. Läs mer!